Nierstichting, Euro-Tocques en Hanos

Minder Zout, Meer Smaak Award

6 juli 2023 – Ben jij een echte Smaakmaker? Dan is deze wedstrijd echt iets voor jou! Want echte smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals verse kruiden, specerijen of fermentatie. Dat is niet alleen beter voor de smaakpappillen, maar ook nog eens gezonder. Want te veel zout eten kan funest zijn voor je nieren. Maar liefst 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben chronische nierschade en een groot deel van de mensen weet dit niet.  Wil jij meedoen met de wedstrijd minder zout meer smaak, meld je dan nu aan door een mail te sturen aan Isabelle@nierstichting.nl.

Meer Informatie
Waar:
Euro-Toques Nederland wedstrijdvloer Gastvrij Rotterdam.
Wanneer: Woensdag 20 september 2023, 10.00 – 13.00 uur.
Wie: Chefs en hun gezel: een samenwerking van professionals en aankomende jonge talenten (“eigen”BBL/BOL leerling) die gezond en (H)eerlijk koken met minder zout.
Wat: ETN beschikt over 5 wedstrijdkeukens en 1 demo keuken. Vijf teams van smaakmakers (chef en jonge gezel) gaan de strijd met elkaar aan onder het motto: “meer smaak, minder zout”. Zij gaan een driegangenmenu koken met maximaal 2 gram zout. Zij hebben daarbij de volledige vrijheid, het moet gewoon gruwelijk lekker zijn!

Chef & gezel kopen zelf ingrediënten in met de waardecheque die ter beschikking is gesteld door HANOS. Alle producten moeten op de wedstrijdvloer bereid worden (dus geen MEP v.t.v.). De deelnemers worden van te voren bijgepraat door Nierstichting om chef en gezel goed te informeren over het “minder zout, meer smaak” verhaal. Doel is het publiek te tonen hoe er smaakvol gekookt kan worden met minder zout.

De jury bestaat uit Jury Voorzitter Adrian Zarzo (ambassadeur Nierstichting), Euro-Toques Nederland,  Nierstichting, pers en de Gastvrijheid.
De prijs is een waardecheque van maar liefst 500 euro, te besteden bij HANOS.

Powered by Euro-Toques, Hanos en Nierstichting