Samenwerking SVH en Nierstichting minder zout in de horeca

Nieuwe samenwerking SVH

Nieuwe samenwerking SVH De Nierstichting heeft een nieuwe samenwerking met De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Samen hebben we leerzaam lesmateriaal ontwikkeld voor iedereen in de horeca die meer wil weten over koken met minder zout.…
Tim Golsteijn, Bougainville

Een kijkje in de keuken van ambassadeur/Smaakmaker Tim Golsteijn

Een kijkje in de keuken van ambassadeur/Smaakmaker Tim Golsteijn In deze korte video geeft Tim Golsteijn van restaurant Bougainville een kijkje in zijn keuken. Hij laat zien dat hij door het gebruik van pure smaken zout achterwege laat. Tim…
Gault-Millau-gids-presentatie-2024

Lancering Gault&Millau Gids Nederland 2024

Lancering Gault&Millau Gids Nederland 2024 Op 5 februari 2024 vond de lancering van Gault&Millau Gids Nederland plaats in Tivoli Vredenburg. Tijdens deze uitreiking was er uitgebreid aandacht voor het 'minder zout meer smaak'. Trots…
rode biet en waterkerssoepKokenmetkennis.nl

Smaken op de tong

Smaken op de tong ''Alles wat we eten en drinken ‘gaat over de tong’. Als we geen smaakpapillen op de tong zouden hebben, zouden we stoppen met eten. Zonder de basissmaken zoet, zout, zuur, bitter en umami smaakt eten namelijk afschuwelijk.…
Gerecht Aroma

Indrukwekkende positie Restaurant Aroma op lijst 50 Top Italy

Indrukwekkende positie Restaurant Aroma op lijst 50 Top Italy Restaurant Aroma Italian Fine Dining, gevestigd in het Gelderse Vaassen, heeft een indrukwekkende plaats bemachtigd op de lijst van 50 Top Italy voor ‘Best Italian Restaurants…
Stijn Baan, Koppert Cress

Koppert Cress en de Nierstichting samen voor een gezonder Nederland

Koppert Cress en de Nierstichting samen voor een gezonder Nederland Steeds meer culinaire meesters omarmen de kunst van koken met minder zout, en het wordt steeds duidelijker dat er een grotere bewustwording moet komen over de relatie tussen…
jonge chefs Drenthe college serveren zoutbewust diner

Zoutbewust diner voor dialysepatiënten

Zoutbewust diner voor dialysepatiënten Afgelopen maandag 13 november 2023 hebben toegewijde jonge chefs van het Drenthe college met leraar Ruud Heerdink een voortreffelijk zoutbewust diner geserveerd voor dialysepatiënten van Treantzorg…
World Spice Blends Pro van Verstegen

World Spice Blends Pro: authentieke kruidenmixen voor de professionele keuken

World Spice Blends Pro: authentieke kruidenmixen voor de professionele keuken Een wereld aan verrassende smaken voor jouw gasten Gasten en professionals zijn nieuwsgieriger dan ooit naar wat de wereld biedt in kleur, geur, smaak en karakter.…
Wellington van hert met ui, wildjus met rode biet, laurierolie, salsa van pecannoot en zwarte knoflook

Onze nieuwe partner Gastronomixs

Onze nieuwe partner Gastronomixs Onlangs is Gastronomixs partner geworden van de Nierstichting. Als Smaakpartner van De Nierstichting ontwikkelden ze met Verstegen, Koppert Cress en Tromp & Rueb een super smaakvol, zoutbewust driegangen…
Uitreiking waardecheque winnaar Minder zout meer smaak award

Pasquale Carfora van Restaurant Aroma in Vaassen wint de minder zout meer smaak award

Pasquale Carfora van Restaurant Aroma in Vaassen wint de minder zout meer smaak award Op 20 september 2023 organiseerden Euro-Toques, HANOS en de Nierstichting de minder zout meer smaak award op Gastvrij Rotterdam. In totaal hebben 5 chefs…
OFYR bereidt BBQ

OFYR bereidt zoutbewuste barbecuemaaltijd voor deelnemers Coast to Coast Challenge

OFYR bereidt zoutbewuste barbecuemaaltijd voor deelnemers Coast to Coast Challenge 6 juli 2023 - OFYR is groot voorstander van koken met verse producten, wat de mogelijkheid geeft om de smaak te verhogen zonder toevoeging van zout. Het unieke…
Nierstichting, Euro-Tocques en Hanos

Minder Zout, Meer Smaak Award

Minder Zout, Meer Smaak Award 6 juli 2023 - Ben jij een echte Smaakmaker? Dan is deze wedstrijd echt iets voor jou! Want echte smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar…
Azijnen Tromp & Rueb

Het geheim van een scheutje azijn

Het geheim van een scheutje azijn 5 mei 2023 - Smaakpartner Tromp & Rueb Azijnbrouwers heeft een gratis inspiratieboekje gemaakt over koken met azijn. Azijn is een smaakvolle zoutvervanger en kan in tal van gerechten worden toegepast. In…
Adrian Zarzo, culinair ambassadeur, chef en nierpatiënt

Bewust het zout van tafel bij restaurant Zarzo

Bewust het zout van tafel bij restaurant Zarzo 21 maart 2023 - Adrian Zarzo, culinair ambassadeur, chef en nierpatiënt, is altijd op zoek naar de allermooiste combinaties, waarin de pure smaken naar voren komen. Hij helpt docenten van het…

Lekker500

Lekker500 1 februari 2023 - "We maken Lekker500 met de consument in gedachten en bieden een rijke schakering van bistro tot sterrenrestaurant", aldus hoofdredacteur Annelies Pijper. In deze restaurantgids zijn jaarlijks de nieuwe Top-100 en…
Dell stimuleert medewerkers zich in te zetten voor de Nierstichting

Dell stimuleert haar medewerkers zich vrijwillig in te zetten voor een goed doel

Dell stimuleert haar medewerkers zich vrijwillig in te zetten voor een goed doel 1 februari 2023 - Medewerkers die 10 uur per maand vrijwilligerswerk hebben gedaan, krijgen hiervoor van Dell een mooie waardering, namelijk een waardecheque van…
Challenge 2023

ROC Friese Poort is de grote winnaar van de ‘Minder Zout, Meer Smaak’ Challenge op Gastvrij Rotterdam’

ROC Friese Poort is de grote winnaar van de ‘Minder Zout, Meer Smaak' Challenge op Gastvrij Rotterdam’ 21 september 2022 - ROC Friese Poort is de grote winnaar van de ‘Minder Zout, Meer Smaak' Challenge op Gastvrij Rotterdam’ op woensdag…