Ons aanbod
Echte smaak komt uit pure ingrediënten en de creativiteit van de chef. Met verse producten, kruiden, specerijen en slimme kooktechnieken laat we graag zien dat je veel minder zout nodig hebt om groots te koken. Afhankelijk van specifieke wensen en beschikbare tijd kun je kiezen voor een van deze bouwstenen. Ook maatwerk is mogelijk.
I. Gastles Nierstichting
Hierin leren we studenten wat het effect van zout is op je nieren – een onmisbaar orgaan in je lichaam. Met rekenvoorbeelden laten we studenten zelf het zoutgehalte per gerecht berekenen. De richtlijn hierbij is: maximaal 2 gram zout per persoon per volledig menu.
II. Een masterclass
Verzorgd door een van onze Smaakpartners of Smaakmakers. Leer hoe je met pure ingrediënten en slimme technieken smaakvolle, zoutbewuste gerechten creëert – direct toepasbaar in de keuken. Denk aan:
-
- Een excursie naar een van onze Smaakpartners van smaakmakers zoals cressen, azijn, umami en kruiden en specerijen. Bekijk ons Smaakpartners.
- Bezoek van een van onze Smaakmakende chefs of ambassadeurs uit ons netwerk bij jullie op de opleidingslocatie. Of jullie gaan zelf een kijkje in de keuken nemen bij een van hen. Bekijk onze Smaakmakers en onze ambassadeurs.
Op de pagina Inspiratie vind je onder de tab ‘Studenten’ meer nieuws over en voor leerling-chefs.
Deelnemende koksopleidingen
Naast Koning Willem I College in Den Bosch, ROC Friese Poort, ROC Gilde Venlo bieden steeds meer opleidingen modules over zoutbewust koken aan als onderdeel van hun opleiding. Zo ook Curio in Breda, De Cas Spijkers Academie en Drenthe College in Emmen en Meppel.