Yornie van Dijk, chef en eigenaar van restaurant Basiliek in Harderwijk, is onze nieuwe chef-ambassadeur van Smaakmakers

Gezond, vers en lokaal koken is voor Yornie geen trend, maar een levensstijl. Hij gelooft in de kracht van pure ingrediënten en het belang van minder zout, zonder concessies te doen aan smaak. Dit onderscheidt zijn restaurant Basiliek, waar dagelijks wordt gekookt met verse producten van lokale leveranciers. Als ambassadeur van de Nierstichting zet Yornie zich in om bewustwording te creëren rondom gezonder koken en eten. Zijn filosofie sluit naadloos aan bij onze missie: minder zout, meer smaak.

In het pittoreske Harderwijk, aan het culinaire plein Vischmarkt, vind je restaurant Basiliek, gevestigd in een eeuwenoude Agnietenkapel. Yornie van Dijk, eigenaar en chef, besteedt veel aandacht aan de producten op het bord. Zijn Nordic cuisine gerechten zijn verrassend door hun eenvoud. Frisse smaken spelen een hoofdrol in veel van zijn creaties. Zijn passie is koken en hij vindt het fantastisch om zijn gasten een gezellige en culinaire avond te bezorgen.

Download zijn receptuur Rode kool dessert