Bij deze smaakmakende restaurants draait alles om échte beleving en pure smaak.
Ze koken de sterren van de hemel met de beste verse ingrediënten en laten zien dat je met minder zout juist méér bereikt. Het resultaat? Creatieve gerechten vol karakter – smaakvol én gezonder!

Lokaal, Doetinchem
Laten we mensen weer alsjeblieft bewust maken van de relatie tussen voeding en gezondheid, waarbij ons eten een preventief medicijn kan zijn in plaats van dat het ons ziek maakt.

Bezoek website

Parc Broekhuizen/ Voltaire, Leersum
Bij Voltaire proef je meer, juist door minder

Bezoek website

Het Bosch at the Waterfront, Amsterdam
Met creativiteit en de juiste producten geef je een culinaire ervaring waarbij smaken juist rijker zijn.
Bezoek website

In De Heerlyckheid, Deurne
Wij werken in onze basis zoutarm en met veel verse kruiden uit eigen tuin! Zout is voor ons een last minute toevoeging.

Bezoek website

Amrâth Airport Hotel Rotterdam
Huisgemaakte gerechten met minder zout, maar wel gemaakt met heel veel liefde en verse ingrediënten.
Bezoek website

De Echoput, Apeldoorn
We willen alles uit de natuur halen, letterlijk en figuurlijk.
Bezoek website

Treeswijkhoeve, Waalre
Als ik een beetje zout mis als ik iets eet, denk ik laat maar het is beter zo.
Bezoek website

Huis ter Duin, Noordwijk aan Zee
Laten we onze aandacht richten op eten met minder zout. "allone we can do so little together we can do so much.
Bezoek website

Boompjes, Overloon
Neem als basis verse groenten uit de volle grond van een boer die dit met zorg verbouwd. Die hebben zoveel smaak, daar heb je geen zout voor nodig.

Bezoek website

Vannu, Bavel
Minder is meer Vannu. Wij zijn ervan overtuigd dat de meest bescheiden groenten, zonder toevoegingen, kunnen worden omgetoverd tot volwaardige componenten op het bord.

Bezoek website

Restaurant Saam, Amstelveen
Opzouten met zout!

Bezoek website

Perceel, Capelle a/d IJssel
Zout is maar 1 van de 5 basissmaken, door het wegvallen van 1, hebben we ernog 4 over om u culinair te verrassen.
Bezoek website

Restaurant Jo Ann, Enschede
Te veel zout is niet alleen ongezond, het verdoezelt ook de eigenlijke smaak van je product.
Bezoek website

De Nieuwe Polderkeuken, Stolwijk
Door passievol te koken hebben we minder zout nodig.

Bezoek website

Porta Sud, Breda
Streekproducten, kruiden en kweeperen uit eigen restauranttuin. Puur natuur, meer aarde, minder snufje.
Bezoek website

De Nederlanden, Vreeland aan de Vecht
Door de Nierstichting word ik als chef uitgedaagd om alternatieven voor zout te gebruiken en daarmee mijn gasten te inspireren.
Bezoek website

Restaurant De Slotplaats, Bakkeveen
Uit ervaring weten we wat nierfalen betekent. Minder zout kan nog steeds dezelfde smaakbeleving geven, door gebruik te maken van de natuurlijke umami in groenten en verse kruiden.

Bezoek website

Restaurant Eden, Valkenswaard
Koken is passie en passie is voor mij smaak. Deze smaak is niet zout.


Bezoek website

Amrâth Berghotel Amersfoort
Culinair en smaakvol eten is voor de ongezouten waarheid!
Bezoek website

Restaurant Basiliek, Harderwijk
In onze keuken staan frisse, licht verteerbare smaken centraal. We gebruiken pure producten die geen extra zout nodig hebben.


Bezoek website

Restaurant Zus, Ouddorp
Eerlijkheid op je bord, puur van het seizoen en nét dat beetje minder zout.
Bezoek website

Villa La Ruche, Voorburg
Ik wil mijn gasten ongezouten laten genieten van lekker eten.

Bezoek website

Restaurant Tres, Rotterdam
Door steeds minder zout te gebruiken voor onze gerechten zijn we veel meer op zoek gegaan naar andere smaakmakers.
Bezoek website

Amrâth Hotel Media Park Hilversum
Het goede goedje zout, het is eigenlijk zo fout, maar ik denk een klein snufje kan geen kwaad.Zolang je maar blijft proeven wat je daadwerkelijk maakt.
Bezoek website

Da Vinci, Maasbracht
Door trouw te zijn aan regionale producten en verse ingredienten koken wij met pure smaken en minder zout!

Bezoek website

Restaurant 1397, Bergen op Zoom
Less is sometimes more. Soms heb je niet veel zout nodig om een gerecht op smaak te brengen.

Bezoek website

Restaurant Kiem, Drachten
In samenwerking met de Nierstichting maken wij jonge chefs bewust van het zoutgebruik in de keuken en maken we gerechten met meer smaak en minder zout.
Bezoek website

Kasteel Kerkebosch/Bistoria, Zeist
Ook met een snufje minder zout kan je mooi op smaak koken, wees bewust!
Bezoek website

Restaurant Zarzo, Eindhoven
Minder zout meer creativiteit. In 2023 haalde ik het zout van tafel. Jij ook?

Bezoek website

Wijnhuis de Blauwe Camer, Oosterhout
Door te koken met de seizoenen en de puurheid van lokale producten te laten spreken, tonen we dat smaak geen zout nodig heeft om te verrassen.

Bezoek website

Restaurant Eindeloos, Leeuwarden
In onze keuken gebruiken we alleen ongeraffineerd zout, rijk aan natuurlijke elementen. Zo brengen we ingrediënten op smaak met een samenspel van meerdere smaakmakers.
Bezoek website

Narline, Zuidwolde
Ontdek hoe een zoutarm diner een waar feest voor de zintuigen kan zijn.
Bezoek website

Amrâth Grand Hotel de l’Empereur, Maastricht
Wij koken met weinig zout maar met veel liefde! En dat proef je.
Bezoek website

Grand Hotel Amrâth Amsterdam
Zout hoeft geen toegevoegde waarde te zijn in een gerecht.
Bezoek website

Grand Hotel Amrâth Kurhaus, Scheveningen
Weinig zout in je gerecht en toch op smaak, dat is wat onze gasten in het Kurhaus raakt.

Bezoek website

Restaurant Bougainville | Twenty Seven Hotel, Amsterdam
Als een product zout had moeten smaken had Moeder Natuur hier zelf voor gezorgd.

Bezoek website

Spui76, Spakenburg
Zin in een prikkelende smaaksensatie? Laat je verrassen door klassieke gerechten met een twist.

Bezoek website

Euro-Toques, Rijkevoort
Euro-Toques staat voor (h)eerlijk voedsel van pure seizoen- en streekgebonden ingredienten, zout is dan geen issue.
Bezoek website

Restaurant De Woage, Gramsbergen
Door liefde te gegeven aan een product komen er krachtige smaken vrij. Waar vrijwel geen zout voor aan te pas hoeft te komen.

Bezoek website

Amrâth Hotel Lapershoek Arenapark, Hilversum
Poor meets Rich: “Low in salt, rich in flavor.
Bezoek website

De Gieser Wildeman, Noordeloos
Gasten stellen het op prijs als we gebruik maken van natuurlijke smaken.
Bezoek website

La Cebolla, Dordrecht
Zout is een makkelijke keuze. Ook op andere manieren kun je gerechten smaak geven.
Bezoek website

Vermeer, Amsterdam
Door minder of geen zout te gebruiken wordt je horizon breeder waardoor je creatiever mee omgaat met je product
Bezoek website

Oase by Don & Roos, Bergen op Zoom
Platonische liefde is een gerecht zonder zout, niet te veel maar ook niet te weinig.
Bezoek website

Restaurant Sukerieje, Zwolle
Bij Sukerieje staan we voor een lichte, frisse keuken, waarmee we met zuren de spanning opzoeken in het gerecht.
Bezoek website

IDRW, Rotterdam
Zout gelukkig bestaat het maar puur is beter!
Bezoek website

By Albrecht, Eindhoven
Door de rijke smaken van groente uit te diepen door bereiding gebruiken wij steeds minder zout.
Bezoek website

Restaurant Skal, Grave
Als chef zijn wij niet alleen verantwoordelijk voor smakelijke gerechten en het bijdragen aan een fijne restaurantervaring van onze gasten, maar ook voor het welzijn van onze gasten.

Bezoek website

Brielsche Aap, Brielle
Het is vooral gewenning. Bij goede producten hoef je echt geen zout te gebruiken.
Bezoek website

Restaurant Ethica, Den Haag
Ons doel is een betere toekomst voor iedereen. Dat heeft ook betrekking op een gezond leven voor iedereen. We laten graag proeven dat je met minder zout gruwelijk lekker kunt koken.

Bezoek website

Ratatouille food and wine, Haarlem
Geniet van de kunst van smaakvolle eenvoud,waar minder zout op je bord niet alleen een culinaire keuze is, maar ook een gezonde samenwerking met de Nierstichting.

Bezoek website

Restaurant De Kromme Watergang, Hoofdplaat
Zout is zonde als je proeft wat wij in de keuken bereiden.

Bezoek website

Silva Dunes, Drunen
Streekproducten, kruiden en kweeperen uit eigen restauranttuin.

Bezoek website

Aroma, Vaassen
Let's learn how dishes can be tasty and even healthier. Spices, Fresh products and cooking is the secret to achieving umami taste without adding salt.

Bezoek website





