Bij deze smaakmakende restaurants is eten een échte beleving en draait alles om smaak. Hier koken ze de sterren van de hemel met de beste verse en pure ingrediënten, en gebruiken ze bewust zo min mogelijk zout. Dat is vooral heel lekker, maar ook goed voor je gezondheid! Boek nu een tafel en laat je inspireren.

Amrâth Berghotel Amersfoort
Culinair en smaakvol eten is voor de ongezouten waarheid!
23 augustus 2023/door Astrid Simonis
Bronkhorster Proeflokaal
De beste smaakmakers zijn passie, kunde en tijd.
23 augustus 2023/door Astrid Simonis
Restaurant Saam
opzouten met zout!
23 augustus 2023/door Astrid Simonis
Amrâth Grand Hotel de L’empereur
Wij koken met weinig zout maar met veel liefde! En dat proef je.
28 juli 2023/door Astrid Simonis
De Gieser Wildeman
Gasten stellen het op prijs als we gebruik maken van natuurlijke smaken
3 februari 2023/door Astrid Simonis
Restaurant Zarzo
Minder zout meer creativiteit. In 2023 haal ik het zout van tafel jij ook?
3 februari 2023/door Astrid Simonis
Delicees
Zout is een makkelijke keuze. Ook op andere manieren kun je gerechten smaak geven. Het is aan ons, de koks, de restaurateurs om daar oplossingen voor te bedenken
3 februari 2023/door Astrid Simonis
Restaurant Kiem
Als bestuurslid van de jonge Garde van Gastronomisch gilde wens ik dat er meer aandacht komt in de opleidingen voor minder zout en meer gebruik van Smaakmakers
3 februari 2023/door Astrid Simonis
Restaurant Jo-Ann
''Te veel zout is niet alleen ongezond, het verdoezelt ook de eigenlijke smaak van je product. Om het zout in je eten minder te missen kun je eenvoudig het eten wat scherper of kruidiger maken, ook het gebruik van mooie zuren is een toevoeging’’
3 februari 2023/door Astrid Simonis
IDRW
Zout gelukkig bestaat het maar puur is beter!
23 augustus 2023/door Astrid Simonis
Brielsche Aap
Het is vooral gewenning. Bij goede producten hoef je echt geen zout te gebruiken.
3 februari 2023/door Astrid Simonis
Het Bosch at the Waterfront
Met creativiteit en de juiste producten geef je een culinaire ervaring waarbij smaken juist rijker zijn
3 februari 2023/door Astrid Simonis
Amrâth Hotel Lapershoek Arenapark
Poor meets Rich: “Low in salt, rich in flavor”
28 juli 2023/door Astrid Simonis
De Rotonde
Koken met zout? Koken op hout!
3 februari 2023/door Astrid Simonis
Aroma
Let's learn how dishes can be tasty and even healthier. Spices, Fresh products and cooking is the secret to achieving umami taste without adding salt
23 augustus 2023/door Astrid Simonis
Restaurant De Kromme Watergang
Zout is zonde als je proeft wat wij in de keuken bereiden
3 februari 2023/door Astrid Simonis
De Nederlanden
Door de Nierstichting word ik als chef uitgedaagd om alternatieven voor zout te gebruiken en daarmee mijn gasten te inspireren
3 februari 2023/door Astrid Simonis
Amrâth Airport Hotel Rotterdam
Huisgemaakte gerechten met minder zout, maar wel gemaakt met heel veel liefde en verse ingrediënten. En dat proef je.
6 september 2023/door Astrid Simonis
Restaurant 1397
Less is sometimes more. Soms heb je niet veel zout nodig om een gerecht op smaak te brengen
3 februari 2023/door Astrid Simonis
Grand Hotel Amrâth Kurhaus
Weinig zout in je gerecht en toch op smaak, dat is wat onze gasten in het Kurhaus raakt.Werken met kruiden en specerijen, dat maakt dat onze gasten hier speciaal heen willen rijden. Wij inspireren jong en oud, gebruik alsjeblieft minder zout!
28 juli 2023/door Astrid Simonis
Lokaal
23 augustus 2023/door Astrid Simonis
Villa La Ruche
Ik wil mijn gasten ongezouten laten genieten van lekker eten. Door met mooie pure ingredienten te koken. Dat mogen gasten van je verwachten
3 februari 2023/door Astrid Simonis
Euro-Toques
Euro-Toques staat voor (h)eerlijk voedsel van pure seizoen- en streekgebonden ingredienten, zout is dan geen issue.
3 februari 2023/door Astrid Simonis
Restaurant Olivijn
Als chef heb je een voorbeeld functie, inspireer je je gasten en laat je proeven dat minder zout geen smaakconcessie hoeft te zijn
3 februari 2023/door Astrid Simonis
Lokaal op Hatsum
Wij koken wat het Friese land ons geeft!
20 juni 2023/door Astrid Simonis
Amrâth Hotel Media Park Hilversum
Het goede goedje zout, het is eigenlijk zo fout, maar ik denk een klein snufje kan geen kwaad.Zolang je maar blijft proeven wat je daadwerkelijk maakt.
28 juli 2023/door Astrid Simonis
Spui 76
Zin in een prikkelende smaaksensatie? Laat je verrassen door klassieke gerechten met een twist, je verwarmen door de huiselijke sfeer én… laat je verleiden, door Spui76. Denis Nijp chef-kok – eigenaar maakt gebruik van verse seizoensprodukten en kookt graag puur en eerlijk.
17 juli 2023/door WebAdm
Restaurant Eden
Koken is passie en passie is voor mij smaak. Smaak die je wil overbrengen aan je gasten. Smaak die niet te kort mag doen. Smaak die je in vervoering moet brengen en emoties moet opbrengen. Deze smaak is niet zout. Deze smaak is een juiste samenstelling van alle elementen op het bord
3 februari 2023/door Astrid Simonis
Narline
Verwen uw smaakpapillen met verrassende combinaties, delicate aroma's en verrukkelijke texturen. Ontdek hoe een zoutarm diner een waar feest voor de zintuigen kan zijn, waarbij de puurheid van de ingrediënten tot leven komt en nieuwe smaakdimensies worden ontdekt. Bij Narline maken we van elk gerecht een meesterwerk van smaak, zonder het gebruik van overmatig zout. Kom naar Narline in Zuidwolde en ervaar zelf de magie van zoutloos culinair genieten.”
6 juli 2023/door WebAdm
Grand Hotel Amrâth Amsterdam
“Zout hoeft geen toegevoegde waarde te zijn in een gerecht”
23 augustus 2023/door Astrid Simonis
Treeswijkhoeve
Als ik een beetje zout mis als ik iets eet, denk ik laat maar het is beter zo
3 februari 2023/door Astrid Simonis
Perceel
"Zout is maar 1 van de 5 basissmaken, door het wegvallen van 1, hebben we ernog 4 over om u culinair te verrassen!
20 juni 2023/door Astrid Simonis
Restaurant Bougainville | Twenty Seven Hotel
“Als een product zout had moeten smaken had Moeder Natuur hier zelf voor gezorgd. Het zijn juist de pure smaken die een gerecht interessant maken
3 februari 2023/door WebAdm
De Echo put
Op een bijzondere plek in Kroondomein Het Loo, de bossen van…
3 februari 2023/door Astrid Simonis